برند بوک چیست؟
کتابچه راهنمای هویت بصری برند مجموعه ای از قواعد و روشهایی ست که بکارگیری آنها، اثربخشی برند را تضمین کرده و هویت سازمانی برند را مشخص میکند. شرح استانداردهای سازمانی و دستورالعمل های مربوط به یک برند در قالب یک کتابچه طولانی و یا چند صفحه ای تنظیم می شود که گویای خط مشی کلی برند است.
بهترین زمان برای نوشتن برند بوک
بهترین زمان برای طراحی و نوشتن کتابچه برند، زمانیست که هنوز وارد فعالیت اجرایی نشدهاید. به این صورت فعالیتهای شما یکپارچگی بیشتری خواهند داشت.
برند بوک، قابل تغییر است!
پس از نوشتن برند بوک، ایرادی ندارد که بعدا بخواهید بازهم روی آن کار کنید. به طور مثال برای بهبود و توسعه برندتان، میتوانید یک گرافیست را (ترجیحا گرافیستی که کار طراحی برند بوک شما را انجام داده) به کار بگیرید و اگر لازم شد، تغییراتی را در برند بوک خود اعمال کنید. همواره راه را برای بهتر شدن خودتان و برندتان باز نگه دارید. (بهتر است همهی این مراحل را به یک فرد متخصص یا آژانس برندینگ بسپارید).
لزوم تدوین کتابچه راهنمای برند چیست؟
هر مجموعه و سازمانی برای اطمینان از اینکه پیام برند اش از طریق تمام فعالیتهای بازاریابی و کانالهای ارتباطی به صورت یکسان بیان شود، نیازمند برند بوک یا همان کتابچه برند است. همچنین برای اطمینان از اینکه تمام محتوای بصری فعالیتهای برند در ارتباطات و بازاریابی و درهنگام بیان هویت برند، یکپارچه لحاظ شوند.
دستورات این کتابچه هرج و مرج ناشی از استفاده سلیقه ای طراحان و مجریان تبلیغات به حداقل میرساند. با تدوین برندبوک، افراد فعال در سازمان شما و طراحان تبلیغاتی که در آینده با شما همکاری میکنند هر دو به تصویری واحد از برند میرسند و میتوانند این تصاویر را به شکلی نظاممند به مخاطب منتقل نمایند. با استفاده از کتابچه برند، از برخی از اشتباهات رایج آنها و در نتیجه هدر رفت هزینه و زمان خودتان جلوگیری میکنید.
ماموریت، چشم انداز، اهداف و ارزش ها در کتابچه برند
ماموریت، چشم انداز، اهداف و ارزش های برند میبایست به صورت مکتوب در کتابچه برند لحاظ شود. مدیر برند باید در بازنگری و تدوین آن در بازههای زمانی سه تا پنج ساله کوشا باشد.
موارد فوق به عنوان المانهای اصلی و مهم برند، در تهیه نقشه راه و چگونگی تعامل با بازار هدف و افزایش هم افزایی بین کارکنان نقش مهمی دارند.
بطور کلی برندبوک شامل چه بخش هایی میشود؟
معرفی برند (داستان برند، متن اهداف و چشم انداز برند)
معرفی کهن الگو، شخصیت، لحن و صدای برند.
معرفی لوگو و استانداردهای آن شامل: (فرم، شکل، اندازه، محل قرارگیری، باید ها، نبایدهای بکارگیری لوگو)
معرفی پالت رنگهای اختصاصی برند
تایپ فیس، معرفی فونت فارسی و لاتین اختصاصی
نمای کلی تایپوگرافی برند
معرفی تگ لاین و شعار ثابت تبلیغاتی برند
استاندارد عکاسی و نمایش تصویر برند در تبلیغات
یونیفرم ست اداری (کارت ویزیت، سربرگ، پاکت ها، برگه یادداشت و …)
استاندارد بکارگیری هویت بصری در تبلیغات فضای مجازی و تبلیغات محیطی
تیپ هدایای تبلیغاتی
یونیفرم ارائه پرزنت (برای معرفی، توسعه و جذب مشتری)
و ….
نکته:
بسته به نوع و گستردگی فعالیت یک مجموعه، یک کتابچه راهنمای جامع برند میتواند بخشهای دیگری را نیز شامل شود.
سرمایهگذاری روی هویت بصری برند از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که یادآوری برند شما را به شدت افزایش میدهد. در تدوین و بروزرسانی دفترچه راهنمای برند شک نکنید.
فراموش نکنید داشتن راهنمای برندی که افراد فعال در یک مجموعه از آن بیاطلاع اند یا به آن احترام نمیگذارند بیمعنی است.